Blog Three


Blog Two

МЕТРОСТАНЦИЯ „БИЗНЕС ПАРК“

МЕТРОСТАНЦИЯ „БИЗНЕС ПАРК“

Метростанция „Бизнес парк” се намира до Бизнес парк в ж.к. Младост 4. Целта и е да обслужва работещите хора в бизнес парка и живеещите наоколо.
Интериорното решение произлиза от цялостния поглед на Бизнес парка. Паната, с които са облицовани стени стилизирано представят формите и цветовете на сградите в Бизнес парка.
В новоизградените подлези и вестибюли на станцията предвидените настилки са Избрани гранитогресни плочи с висок коефициент на износване и хлъзгане с размери 30 х 120 см, а цветът им е неутрален – топло сивобежово. Преобладаващите настилки са с матово покритие, а на места за акцент са предвидени и с гланцово.
Помещенията за охрана и билетните каси са облицовани със стъкло в цвят кафеникаво-лилаво. То се среща и по стените и таваните на вестибюлите заедно с още един цвят стъкло – „Уасаби”. Двата цвята стъкла заедно с композитен материал – Еталбонд в цвят светло бежово, образуват пана, които се подреждат по стените и таваните на вестибюлите, създавайки специфично усещане за модерна фасада на сграда, каквито са построени вече в Бизнес парка.
При окачените тавани е заложена при облицовките на стените на вестибюлите – пана от два цвята стъкло – цвят „Уасаби” и цвят кафеникаво-лилаво, и композитния материал – Еталбонд, в цвят светло бежово. На места в окачения таван са вградени лентовидни диодни осветителни тела.
Стените на пероните са с облицовка от двата цвята стъкло – „Уасаби” и кафеникаво-лилаво, и композитен материал – Еталбонд в цвят светло бежово. Те отново образуват пана, които се подреждат по стените и продължават тази логика и по таваните на пероните. Двата цвята стъкло се редуват декоративно, давайки акцент на определени места. Паната са пресечени на места от лентовидни диодни осветителни тела, качващи се от стените и продължавайки по таваните на пероните.


Got Something To Say!

© 2024 Пактиавал Архитекти

Avik by Franchi Design

BACK TO TOP